2024: рік розпочався з масованої атаки дронів з росії по мирних містах України

Українці вже розуміють, що рік який настав буде не легким. Тому обстріли не викликають дуже сильних емоцій після 20 місяців жахливої війни. Повітряний терор рашистів викликає тільки міцнішу ненависть до агресора, але ніяким чином не бажання здатися, на що досі розраховує ворог.

В новорічну ніч держава агресор провела найбільш масову атаку на міста України. З 90 випущених шахедів 87 вдалось збити українським захисникам – це дає змогу зрозуміти їхній рівень майстерності. Але є постраждалі та руйнування – від падіння уламків на прильотів. Також росіяни завдали удару чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з ТОТ Херсонської і Запорізької областей.

«В день народження Степана Бандери москалі повністю знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі», — повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Фото Андрія Садового, Львівщина

Пізніше він додав, що цієї ночі ворог також поцілив в інший об’єкт національної памʼяті у Львові: в університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера.

В Одесі одному з припортових терміналів внаслідок влучання спалахнула пожежа, яку швидко загасили. Внаслідок падіння збитих БпЛА пошкоджено щонайменше 3 багатоквартирних висотних будинки, 3 приватні будинки, господарські споруди. В одній з багатоповерхівок залишився нерозірваний снаряд.

Одна людина загинула – це хлопець 15 років, трьох осіб ушпиталено. У місті розгорнули оперативні штаби для допомоги містянам, чиї оселі постраждали.

Фото — Ніна Ляшонок, УСІ, Одеса

Україна все одно переможе і нічого не забуде.

Раніше на Muse – ЮНЕСКО взяло під посилений захист 5 об’єктів в Україні: серед них одеська Опера та Філармонія

Коментарі

вгору