У України на Паралімпіаді вже 10 золотих медалей і 4-е місце за кількістю нагород

У Токіо тривають Паралімпійські ігри, і на їх п’ятий день українські спортсмени вже завоювали 2 золоті медалі – в стрибках в довжину і академічного веслування. Наша збірна опинилася на 5-му місці в командному заліку за кількістю золотих медалей і на 4-му – за загальною кількістю медалей.

Сьогодні Оксана Зубковська взяла «золото» у стрибках у довжину, а Роман Полянський – в академічному веслуванні. Тож в активі збірної вже 10 найвищих нагород.

Оксана Зубковська (40 років) брала участь у стрибках у довжину серед спортсменів із порушенням зору. З третьої спроби вона стрибнула на 5,54 метра та гарантувала собі золоту медаль. Для 40-річної Зубковської це четверте «золото» на Паралімпіаді: вона вже ставала паралімпійською чемпіонкою на Іграх у Пекіні, Лондоні та Ріо.

34-річний Роман Полянський в одиночному академічному веслуванні на 2000 метрів фінішував за 9:48,78 хвилини. Інші суперники відставали від спортсмена щонайменше на 12 секунд. Роман уже здобував «золото» у цій дисципліні на Іграх у Ріо.

Таким чином, українські паралімпійці вже здобули 36 медалей, з яких 10 – золоті. За кількістю золотих медалей мі – на 5-му місці, а за загальною кількістю медалей – вийшли на 4-е.

Раніше на Muse – Олімпіада закінчилася, Україна – в 20-ці кращих

Коментарі

вгору