Український шеф-кухар визнаний одним з 50 людей в світі, які змінюють майбутнє гастрономії

Шеф-кухар і гастроексперт Євген Клопотенко потрапив в список 50 Next, – це список людей, які найбільше впливають на майбутнє світової гастрономії.

У Євгена Клопотенко є дві головні цілі: підвищити культуру харчування в Україні і показати її світу. Український шеф-кухар досяг успіху в змінах шкільного харчування і навчанні людей місцевої кухні за допомогою статей, відео та книг: «Він не зупиниться, поки світ не визнає кулінарну міць його країни», – наголошується на сайті The World’s 50 Best.

«Я та ще 49 людей з різних країн. Поміж 7 мільярдів. Я плакав, коли дізнався про це. Потім випив ігристого. Трохи розлив на себе, бо руки жесть як тремтіли. Це дофіга більше, ніж просто мрія. Наприкінці 2020 року я зрозумів, що хочу потрапити до рейтингу The World’s 50 Best Restaurants. Це про кращі ресторани світу. Якщо ти там, то ти топ. Це мрія кожного шефа. Бо там у партнерах – Basque Culinary Center, один з найавторитетніших кулінарних закладів. І от The World’s 50 Best Restaurants цього року утворили ренкінг #50Next. Він не про ресторани, а про людей, що впливають на світову гастрономію. І я серед цих людей», – написав Евген Клопотенко у Facebook.

Раніше на Muse – Искусственное мясо и молоко станет дешевле натурального – ученые назвали дату

Коментарі

вгору